email 84
fr
fr

Bestuur CPL.wvl@police.belgium.eu

Vlnr: Bruno DEBACKERE, Georges AECK, Devid CAEMERLYNCK, Steve DESMET, Mia GOBERT, Steve MARGODT, Isabelle BOUCKAERT, Jean-Louis DALLE 

Magali VELTHOF heeft de taak van schatbewaarder intussen overgenomen van Isabelle BOUCKAERT.

Voorzitter: Mia GOBERT, p/a Siemenslaan 6, 8020 OOSTKAMP.
Secretaris: Bruno DEBACKERE, p/a Ter Waarde 54, 8900 IEPER.
Schatbewaarder: Magali VELTHOF, p/a Van Steenestraat 10 8300 KNOKKE-HEIST.
Ondervoorzitter: Devid CAMERLYNCK

Lentehappening CPL WVL

U wordt door de West-Vlaamse afdeling van de Circle of Police Leadership van harte uitgenodigd op de lentehappening, dit op donderdag 12 maart 2020 vanaf 15.30 te Westkapelle:

Een nieuw jaar brengt nieuwe uitdagingen, inzichten, collega’s, etc. Ten einde in deze turbulente tijden toch enige rust te voorzien zullen ons lichtbakens worden aangereikt vanaf het spreekgestoelte van de Sint-Niklaaskerk te Westkapelle.

 

Zo zullen we een eerste blik werpen op komende activiteiten van CPL, zal er een historisch inzicht verworven worden in het ontstaan en evolutie van de site, zullen we meer te weten komen over een protocol dat werd afgesloten (de deelname aan CPL-activiteiten wordt verder gefaciliteerd voor/door de volledige GPI!) en zullen we finaal een inkijk krijgen in de visie van de nieuwe Procureur van West-Vlaanderen.

 

Het spreekt voor zich dat bovenstaande uitgebreid verder verrijkt, becommentarieerd, genuanceerd, weerlegd, bediscussieerd, etc. kan worden tijdens het uitgebreid netwerkmoment, waar zowel het (ontwijde) lichaam en bloed geserveerd zal worden.

Programma 2020

Het programma 2020 is volop in ontwikkeling. 12 Maart gaan we opnieuw van start, en dit voor een totaal van 4 à 5 activiteiten in  2020.

Meer informatie volgt half januari, maar er kan alvast meegegeven worden dat de nieuwe PdK WVL op 12 maart het forum zal krijgen.

Zalig kerst en gelukkig nieuwjaar aan ieder! Tot in 2020!

Workshops december 2019

Op 9 en 11 december gingen gesmaakte workshops door over:

  • Roddelen (gebracht door Nele Verrezen)
  • De impact van de leidinggevende in het preventief, proactief
    voorkomen van stress en burn-out
  • Zelfzorg en leiderschap: Hoe zorg ik eerst goed voor mezelf
    waarna ik ook goed voor het team kan zorgen? (2 laatste gebracht door Sonja Reckers)

Keynotes oktober 2019

Inspirerende keynotes door:

De keynotes krijgen in december een vervolg, waar de spreker dan een verdiepende sessie voorziet in de aangebrachte thema's.

Planning:

  • 18 oktober keynotes
  • 9 december verdiepende sessie m.b.t. roddelen
  • 11 december verdiepende sessie m.b.t. stress en burn out alsook verdiepende sessie m.b.t. zelfzorg (kunnen afzonderlijk gevolgd worden)

Everybody HAPPY - 10 mei 2019

Is everybody happy? Nic Balthazar brengt een inspirerend verhaal rond burn-out. Zie kalender voor meer info.

Fusies

Op 21 februari 2019 werd CPL WVL gastvrij ontvangen door de PZ HET HOUTSCHE, dit voor de studienamiddag inzake schaalvergroting.

Dat het een HOT ITEM betrof bleek duidelijk uit het aantal inschrijvingen: 53!

Op het programma stonden 2 sprekers:

Prof. Dr. Jelle JANSSEN (UGent) bracht een synthese, geënt op West-Vlaanderen, van het rapport SCHAALVERGROTING. Het ontstaan van het huidig politiemodel werd historisch geplaatst, de evolutie doorheen de jaren werd geschetst om te eindigen bij het heden en een blik naar de toekomst.

Koen Van Heddeghem, coördinator bij de vvsg inzake lokale politie, bracht het verhaal vanuit het perspectief van de steden en de gemeenten. Ook daar is een schaalvergroting een reële uitdaging, en de link naar de politie werd hierin duidelijk gelegd.

Afsluitend werd een uitgebreid en gesmaakt netwerkmoment voorzien.

samenwerking afdelingen WVl en OVL

In het najaar van 2018 werden er 2 activiteiten in partnerschap georganiseerd door CPL WVL en OVL.

De studienamiddag GOESTING (26 oktober te Ruddervoorde) werd in regie genomen door WVL en werd opgeluisterd door de West-Vlaamse ondernemer Luc Vermeersch. Auteur van ‘Ondernemen met hoge g(oe)/(i)sting’ toont hij zich een gedreven en entertainende spreker, die heel open vertelt over zijn geslaagde en minder geslaagde ervaringen. Authentiek en mensgedreven zijn duidelijk geen theoretische begrippen gebleven bij deze CEO. Een rondleiding en gesmaakte degustatie in de ‘uit de hand gelopen hobby’ (brouwerij De Leite) sluiten de geslaagde studienamiddag af.

Op dinsdagnamiddag 11 december nam OVL het voortouw bij de organisatie van de studienamiddag rond teammanagement (Hoe van Witse een teamspeler maken?). Met een 115 ingeschreven deelnemers bleek het onderwerp duidelijk veel aandacht te genieten. Interessant om hierbij te vermelden is dat, naast leden van CPL, voor de gelegenheid ook (A)HINP werden uitgenodigd, gelet op hun belang bij het aansturen van de teamleden. Als uitsmijter kregen we onderstaand filmpje voorgeschoteld, wat ik jullie zeker niet wil onthouden:

 

Voor verslag, Bruno Debackere, secretaris CPL WVL

Activiteiten